سندرم دندان ترک خورده
سندرم دندان ترک خورده زمانی اتفاق میافتد که دندان، ترک خیلی کوچکی داشته باشد به طوری که با عکسبرداری پرتو X و رادیولوژی دیده نشده و یا زیر لثه پنهان و تشخیص آن سخت باشد. این پدیده بیشتر روی دندانهای آسیا اتفاق میافتد.
اکثر بیماران سندرم دندان ترک خورده را به صورت درد و ناراحتی در هنگام جویدن غذا و یا هنگامی که دندان در معرض هوای سرد یا گرم قرار میگیرد، تجربه کرده اند. البته مشابه پوسیدگی دندان، درد و ناراحتی در این بیماری نیز حالت ثابت و یکنواختی ندارد و در بعضی مواقع تشدید شده در حالی که در سایر مواقع کاهش می یابد.
علت
مشابه سایر بیماریهای دهان، برای سندرم دندان ترک خورده نیز یک دلیل مشخص وجود ندارد. برخی از دلایل معمول ایجاد این بیماری به شرح زیرند:
افرادی که دندانهای خود را به روی هم میکشند یا بر روی یکدیگر فشار میدهند.
نحوه درآمدن دندانها در دهان میتواند باعث شود که روی یک دندان فشار زیادی وارد شده و در نهایت دندان ترک بخورد.
دندانهایی با پرشدگی های وسیع
دندانهایی که عصب کشی شده اند.
پیشگیری
اگر جز کسانی هستید که دندانهایتان را روی هم فشار میدهید یا روی هم میکشید، با دندانپزشک در مورد راههای درمانی آن صحبت کنید زیرا فشردن دندانها بر روی یکدیگر خطر سندرم دندان ترک خورده را افزایش میدهد.
تشخیص
معمولا کسانی که به سندرم دندان ترک خورده مبتلا هستند، مدت زمان زیادی با درد و علائم آن دست و پنجه نرم میکنند چرا که تشخیص این بیماری، کاری بسیار دشوار است. برای تشخیص این بیماری از معاینه کامل دهان و دندان، بررسی سابقه اقدامات درمانی انجام گرفته بر روی دندانها، عکسهای رادیولوژی و تجهیزات دستی فیبرنوری استفاده میشود. احتمال بیشتری وجود دارد که افرادی که قبلا نیز به سندرم دندان ترک خورده دچار شده اند، دندانهای دیگرشان نیز در آینده یا به صورت همزمان به این مشکل دچار شوند.
درمان
برای درمان سندرم دندان ترک خورده، چندین راه وجود دارد که از بین آنها میتوان به باندینگ، روکش دندان، عصب کشی و یا در شرایط حاد، کشیدن دندان اشاره کرد. نوع درمان پیشنهادی توسط دندانپزشک به محل و شدت ترک موجود در دندان بستگی دارد. پس اگر شک دارید به سندرم دندان ترک خورده دچار شدهاید، بهتر است هر چه سریعتر به دندانپزشک مراجعه کنید.
پیچیدگی ها
اگر ترک به تدریج بزرگتر شود، ممکن است تکهای از دندان بشکند. علاوه بر این، ترک خوردن دندان احتمال ایجاد عفونت در اطراف دندان آسیب دیده را افزایش میدهد. ممکن است متوجه یک برآمدگی جوش مانند در لثه اطراف دندان ترک خورده شوید، که به آن آبسه گفته میشود. اگر متوجه چنین چیزی شدید، حتما برای معاینه به دنداپزشک مراجعه کنید.
بیماری های مرتبط
دندانها بسیار محکم هستند، اما این امکان وجود دارد که ترک برداشته، خرد شده یا حتی بشکنند که همه اینها میتواند باعث صدمه دیدن اعصاب دندان و درد شدید ناشی از آن شود. همچنین، بسته به این که چه عاملی باعث ایجاد ترک خوردگی شده، ممکن است روکش و یا پرشدگی دندان خراب شده یا به کلی از بین بروند.
:: بازدید از این مطلب : 66
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0